Volledig scherm
Tekening van het nieuwe hotel bij Pathé in Ede. © DP6 architectuurstudio

Korting in nieuw hotel langs A12 in Ede als je weinig energie verbruikt

EDE - Naast bioscoop Pathé in Ede komt een nieuw hotel. Gasten die weinig energie verbruiken tijdens hun verblijf, krijgen korting.

Het komt te liggen op het braakliggend terrein tussen de bioscoop Pathé, de A12 en de Dreeslaan in de wijk Rietkampen. Het Energiehotel, zoals het gaat heten, krijgt 122 kamers. De komst van het nieuwe hotel is een initiatief van Gerben Kuipers. Hij was in het verleden ook de geestelijk vader van de komst van de bioscoop (toen nog CineMec geheten) naar Ede. 

Duurzaamheid

Het Energiehotel heet niet voor niets zo. Het heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt er via de luifels voor de ramen groene energie opgewekt. Dat gebeurt door zonnepanelen als luifels te gebruiken. Deze innovatieve manier van energie opwekken is nieuw voor Ede. Bezoekers van het hotel die weinig energie gebruiken tijdens hun verblijf, krijgen korting.

Eerder waren er voor deze locatie ook al plannen voor een hotel. Toen waren Jaap Venendaal en ontwikkelaar Green Real Estate in beeld om er te bouwen. Ondanks dat er al een bestemmingsplan lag, ging het plan niet door. Kuipers heeft het plan wat aangepast. 

Bezwaar maken

Het hotel komt meer evenwijdig aan de weg te liggen en wat verder van de woonwijk Rietkampen. Ook wordt de nieuwbouw iets hoger. Gevolg is dat er een nieuw bestemmingsplan moet komen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen tot en met 31 juli bezwaar maken. 

Informatieavonden

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad het bestemmingsplan in september goedkeurt, zodat snel daarna met de bouw kan worden begonnen. Kuipers en de gemeente Ede houden voor omwonenden op 24 en 25 juni  twee informatieavonden.

Wethouder Peter de Pater noemt het Energiehotel een aanwinst voor Ede. ,,Een prachtig gebouw, volgens duurzaam concept gebouwd. Daarnaast voldoet het aan de vraag naar hotelkamers in Ede.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei