Actie in de keuken bij Memories of Asia. Eigenaresse Zen Hua Lin snijdt de groenten,  chefkok Kim Poh Tong flambeert een gerecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Actie in de keuken bij Memories of Asia. Eigenaresse Zen Hua Lin snijdt de groenten, chefkok Kim Poh Tong flambeert een gerecht. © Rolf Hensel

Memories of Asia herrijst in volle glorie in Arnhem

ARNHEM - Memories of Asia, het befaamde Chinese restaurant aan het Velperplein in het stadshart van Arnhem, is weer open. Eigenaresse Zen Hua Lin, culinair kunstenares van de Cantonese keuken, is dolgelukkig met de herrijzenis. Even leek ze voorgoed afscheid te moeten nemen van haar grote passie, als gevolg van een ernstige aandoening aan haar rechterhand. ,,Ik mag geen zware dingen meer tillen boven de vijf kilo.”

Al haar gasten kennen haar als mevrouw Lin, waar het altijd weer een verrassing is welke gerechten ze vandaag weer op tafel tovert. Zen Hua Lin heeft een moeilijke tijd achter de rug. De tranen springen in haar ogen als ze eraan terugdenkt. Het gesprek gaat al snel over haar handen en hoe intens veel ze die gebruikt. Ze doet alle boodschappen zelf, snijdt alle groenten. Ze laat nooit de vis door een ander schoonmaken en fileren, laat staan machinaal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.