Volledig scherm
PREMIUM
Gas heeft iets nostalgisch, vinden veel mensen. © Shutterstock

Ook koks van het gas af: ‘Met inductie kook je net zo fijn’

Koken & etenIedereen moet van het aardgas af, dus dat wordt koken met inductie. Is dat een beetje te doen? ‘Ik dacht: vlammen zijn heilig.’

Koken en vuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beheersing van het vuur zou de mens zelfs hebben ­gemaakt tot wat hij is, volgens biologisch antropoloog ­Richard Wrangham in Koken – over de oorsprong van de mens (2009). 

Gegaard eten geeft een grotere calorische waarde en zo hielden onze voorouders brandstof over voor de hersengroei. Natuurlijk: door inductie gaart ons eten net zo goed, maar zullen we de beheersing van het vuur niet missen? Wat is een kok zonder vlammen?

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.