De Nieuwe Winkel op de nieuwe locatie in het vroegere weeshuis in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nieuwe Winkel op de nieuwe locatie in het vroegere weeshuis in Nijmegen. © Gerard Verschooten

De Nieuwe Winkel in Nijmegen is magisch

Over de TongDe Nieuwe Winkel in Nijmegen is niet nieuw, maar wel heropend op een nieuwe locatie in het vroegere weeshuis. Ga hier eten voor pure magie. 

Quote

Ik heb tranen in mijn ogen. Echt, geen overdrij­ving.

Ellen Willems

Ik heb tranen in mijn ogen. Echt, geen overdrijving. Als ik heimelijk op kijk naar mijn tafelgenoot en mijn verbazing uit over mijn eigen ontroering, zie ik bij hem hetzelfde. 

Ik eet een tussengerecht tijdens een diner van zes gangen. De inhoud van het kommetje heeft het dieptroostende van fantastisch goede kippensoep, maar met nog zoveel meer diepgang.

De ontroering wordt veroorzaakt door het samenspel van de geur, de smaak en de wetenschap, dat de tovenaar van dit restaurant deze smaak ontdekte toen hij in het Groesbeekse Voedselbos bij het knotten van de Chinese mahonie stond. 

De geur van Franse uiensoep, inclusief die van de kaas en het brood, kwam vrij uit de boom. De ontdekking dat het hout zo smaakt, leidde tot dit gerecht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.