Volledig scherm
Loetje in Utrecht © Google Streetview

Restaurant Loetje Utrecht diep door stof na discriminatie sollicitant

Restaurantketen Loetje gaat diep door het stof nadat een sollicitant zich gediscrimineerd en gekleineerd voelde.

De jongen wilde gaan werken bij de Utrechtse vestiging maar kreeg van een medewerker te horen dat hij het beter in Breda kon proberen ‘omdat daar meer buitenlanders werken’. Dat schrijft een vriendin van de zus van de sollicitant op social media.  

De bedrijfsleiding van het bekende biefstukrestaurant heeft inmiddels excuses aangeboden en online gemeld dat het afstand neemt van de houding van de medewerker. ,,We zijn enorm geschrokken van het bericht dat een sollicitant is gediscrimineerd in Loetje Utrecht.”  In een verklaring laat Loetje weten expliciet te benadrukken dat discriminatie in welke vorm dan ook niet geaccepteerd wordt. We zijn trots dat we een bedrijf zijn met medewerkers vanuit verschillende afkomst, nationaliteit, seksuele geaardheid, man of vrouw.

De sollicitant van Surinaamse komaf kreeg volgens de melder impertinente vragen en opmerkingen naar zijn hoofd toen de medewerker verrast leek dat hij – ondanks zijn Nederlandse achternaam – bij de sollicitatie zelf Surinaams bleek te zijn.  Loetje heeft inmiddels contact met hem opgenomen.