Volledig scherm
PREMIUM
Kok Wolter van Zwol van Stadscafé Oscar in Ede maakt een broodje kip met iets minder kip en meer groenten. © Raphael Drent

Restaurants worden duurzamer: iets minder vlees, meer groente

EDE/WAGENINGEN - De restaurants in de Vallei worden langzaam duurzamer. Minder gerechten met vlees, een iets kleinere biefstuk en meer groente. ,,Het gaat om kleine stapjes’’, zegt Lilou van Lieshout, leider van het project Restaurants van Morgen. 

Onderzoek wijst uit dat restaurants heel wat klimaat- en gezondheidswinst kunnen halen. In de Vallei hebben 23 restaurants met een Frans-Nederlandse keuken hun menukaart laten doorlichten. Als eerste van Nederland. In de Vallei draait de proef van Restaurants van Morgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei