Volledig scherm
De culinaire avonturiers Piet van Lieshout (l) en Theo Leonards bij Vieux Paris op het Velperplein. © Rolf Hensel

Vieux Paris waagt zich in Arnhem aan lunch met de Franse slag

ARNHEM - Piet van Lieshout en Theo Leonards van Vieux Paris, het restaurant in de carrousel op het het Velperplein in Arnhem, wagen zich aan een proef met een lunch met de Franse slag. ,,Ik geef ons 2 procent kans”, lacht Van Lieshout. 

,,Niet geschoten is altijd mis. Als het na drie maanden niet aanslaat  stoppen we er gewoon weer mee.”

Arnhem als Bourgondische stad? Arnhem in mediterrane sfeer zelfs? Wie het centrum op een zonovergoten dag  met het lengen der dagen bewandelt zou het langzaam echt gaan geloven. Overal zitten mensen te eten, ook in de middag. 

Het is Van Lieshout ook opgevallen. Dat vraagt om een eigen antwoord in stijl, binnen en op het terras. 

Passie voor de Franse keuken drijft hem voort, als Francofiel die dol is op het leven in Parijs. Hij weet heel goed dat het een andere planeet is daar.

,,Mensen krijgen daar van hun werkgever tegoedbonnen, die ze kunnen besteden voor de lunch. Er zijn daar overal speciale restaurants, die om 12.00 uur open gaan en om 14.00 uur weer sluiten.”

Quote

Ons publiek wil rustig eten zonder een hoop herrie en geschreeuw om zich heen.

Piet van Lieshout, Vieux Paris

Afgeknapt op broodje warme worst

Maar de Arnhemmers zijn natuurlijk geen Parijzenaars, weet Van Lieshout ook.

,,Zeventien jaar geleden heb ik de zaak ook opengesteld voor de middaglunch. Toen kreeg ik alleen  mensen op bezoek die om een worst, een frikandel of een broodje kroket vroegen. Ik ben er toen gelijk mee opgehouden.” 

Nu kijkt hij opnieuw of de tijd er  rijp voor is. Van donderdag tot en met zondag.,,In de avond is het altijd een gezellige boel hier. Ik wil ontdekken of dat in de middag ook kan.”

Het kan in drie kwartier

Volledig scherm
Piet van Lieshout (l) en Theo Leonards bij de in stijl gedekte tafels in Vieux Paris op het Velperplein. © Rolf Hensel

Dat gebeurt in een Parijse ambiance met een gedegen imago. Spraakmakend zijn de  huisregels tegen het het ongezellig turen op de smartphone.

,,Ons publiek wil rustig eten zonder een hoop herrie en geschreeuw om zich heen”, vertelt Van Lieshout.

Hij beseft goed dat op donderdag en vrijdag veel werkende mensen haast hebben tussen de middag. ,,Maar er zijn ook mensen die er de tijd voor kunnen nemen. Het hoeft ook niet in drie gangen.’’

Je kunt ook kiezen voor een hoofdgerecht voor 12,50 euro of een voor- dan wel nagerecht met  voorgerecht voor 16,50 euro. ,,Dat kun je na drie kwartier buiten staan en ben je voor de rest van de dag klaar met warm eten. Je kunt 's avonds volstaan met lichte kost. En tussendoor een tukje doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.