Volledig scherm
© Gerard Burgers

Alles is groen rond popster Bram uit Dieren

Zo gezienEen foto is niet zomaar een foto, daar is over nagedacht. Fotograaf en fotodocent Tom Meerman legt uit wat je nog meer kunt zien in een foto.

Bram Boender (22) is weer thuis in Dieren! Voor wie hem de afgelopen periode niet op televisie gezien heeft in de dagelijkse SBS-talentenjacht House of Talent, is dat nauwelijks nieuws.

Muzikaliteit

Even bijpraten: jonge poptalenten zitten samen opgesloten in een huis om hun muzikaliteit te ontwikkelen en om ondertussen te bakkeleien over allerlei dagelijkse dingen. Het was minder leuk dan gehoopt en daarom keken er te weinig mensen naar het programma om de show langer door te laten gaan. Maar Bram is de winnaar geworden van de serie. Als prijs mag hij nu twee platen op gaan nemen. En hij heeft er ook nog eens een vriendin aan over gehouden, Ruby.

Dus ga je als glorieuze winnaar op de foto in je eigen stad in je eigen krant. Nu heeft Dieren niet bepaald een bruisend popmuziekleven en er wordt zelfs beweerd dat Bram de énige popster uit de stad is. Daardoor is een passende locatie niet zo heel makkelijk te vinden.

Bram won omdat hij én kan zingen én piano kan spelen én ook nog eens de gitaar beheerst. Dat samen op één foto wordt natuurlijk lastig.

Kenmerkende plek

Daarom is gekozen voor een kenmerkende plek in het winkelhart van Dieren, bij de bronzen beren. Dat is een populaire hangplek voor de jeugd.

Met die circustent op de achtergrond ziet het er meteen heel feestelijk uit. Op een grappige manier komt alles in het groen terug: de boomtakken in de verte, de gloed van het patiné van het brons, de groene aanslag op de stenen platen van het voetstuk en de trui van de zanger.

Wat de beren precies symboliseren en of die verder iets met de ambitie van het jonge poptalent te maken hebben, is moeilijk in te schatten. We gaan toch niet denken dat hij zelf nog een groentje is? Misschien was een fotografisch duet met Ruby, wat per slot de aanduiding van een prachtige rode kleur is, een sprankelender oplossing geweest voor dit beeld.

Maar ja, zij heeft dan wel hém gewonnen, maar híj is de winnaar van House of Talent. Laten we dat vooral niet vergeten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.