Dhr. Cronenberg doet veel vrijwilligerswerk bij de grot.
Volledig scherm
PREMIUM
Dhr. Cronenberg doet veel vrijwilligerswerk bij de grot. © Eveline van Elk

Eduard knapt al jaren de Mariagrot op, nu zoekt hij een offerblok met slot

lezers helpen lezersWIJCHEN - Eduard Cronenberg (84) houdt van tuinieren en is vrijwilliger bij de Mariagrot. Hij zoekt een kerk-offerblok. Cronenberg: ,,Acht jaar geleden verhuisden we naar Wijchen. Mijn oog viel op de Mariagrot, in de tuin van de pastorie van de Antonius Abtkerk. De grotmuur was helemaal overwoekerd met klimop. Zonde.”

2 reacties

 • Bert Peters

  1 maand geleden
  In de vijftiger jaren stond bij veel mensen een lourdes grot in de tuin. Van simpel en eenvoudig tot prachtige bouwwerken. Helaas ze zijn allemaal verdwenen. Je hoeft echt niet religieus te zijn om ze toch mooi te vinden.
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  Mocht de wandelroute die in het project "tussen kasteel en Wijchens meer" is voorzien, doorgaan, dan is het beter om helemaal geen offerblok bij de Mariagrot te plaatsen. Een Q code waarmee je met je smartphone kunt doneren is dan toch een stuk veiliger?
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.