Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Één streepje rood brengt al feeststemming

Zo gezienEen foto is niet zomaar een foto, daar is over nagedacht. Fotograaf en fotodocent Tom Meerman legt uit wat je nog meer kunt zien in een foto.

In Zevenaar vieren ze ook carnaval, en hoe! Het misverstand dat alleen onder de rivieren de vastenavondfeesten losbarsten houdt onze streken vrij van import. Laten we lekker onder elkaar blijven feesten in onze Oostelijke-Gelderse streken. 

Feestvreugde

De hele regio komt naar Zevenaar toe voor carnaval. In de twee feesttenten op de markt en het Raadhuisplein gaan ze maandag frühshoppen, maar het hele weekend is het bal. Ter verhoging van de feestvreugde heeft de ondernemersvereniging van de Didamsestraat zelf alvast slingers opgehangen. 

Johan, van café De Boemerang, heeft het bedacht en Franz Gerritsen, een van de slagers uit de straat heeft de actie ondernomen. En daar staan ze dan, trots en te poseren in de opgevrolijkte straat. Met die vlaggetjes ziet het er leuker uit. Dat komt door de kleur, en doordat ze vrolijk wiegelen in de wind. Daar wordt een mens blij van. 

Fleurige driehoekjes

Met zo een dak van fleurige driehoekjes boven je hoofd voel je je ook wat meer opgenomen in de sfeer. Het is dan net alsof je ergens binnen bent, alsof je er bij hoort. Maar kijk die collega's daar nou poseren. Wat heeft de fotograaf hen gevraagd? 'Ga daar maar bij elkaar staan, op een rijtje, en kijk alsof je er zin in hebt?' 

Wat een contrast straalt daar uit het verschil tussen de bloemige hemel en de - laten we het zo zeggen - nog niet bepaald feestelijk geklede winkeliers. Versta mij niet verkeerd, het zijn natuurlijk hard werkende en vast ook prima aardige mensen, maar hoe komt het nou toch, dat als we ons gewoon kleden dat er dan zo weinig feest uit straalt? Het enige kleurige is dat rode streepje op de broek van de ene mevrouw. En verder is het blauw en zwart; niet bepaald warm. Jolig is het ook al niet. Laten we denken dat ze allemaal nog een kleurige kiel en een dottige rode neus hebben klaarliggen voor dit weekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.