Floortje Anne Geurtjens doet aan 'urban' paaldansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Floortje Anne Geurtjens doet aan 'urban' paaldansen. © Bert Beelen

Floortje was meteen verslaafd aan paaldansen: ‘Het heeft helemaal niets met strippen te maken’

Mijn hobbyNIJMEGEN - Ze deed een proefles in Engeland en was meteen verslaafd. Floortje Geurtjens (33) uit Nijmegen studeerde modelmaking aan de kunstacademie van Bournemouth en had haar hobby gevonden. „Paaldansen is acrobatiek op hoog niveau.”

„Vroeger heb ik veel geturnd en ik dacht daar nog vaak aan terug. Ik begon in 2014 met paaldanslessen in een fitnessstudio, soms twee keer in de week. Voor mijn conditie, want het kost veel inspanning, maar ook omdat ik er zo blij van word. Elke keer in de auto naar huis helemaal hyped en keihard met de radio meezingen.”

Soms denken mensen dat Geurtjens stripper in een nachtclub is. Zo is het imago van een paaldanseres nu eenmaal. ,,Maar strippen doe ik helemaal niet! Het is jammer, dat het nog dat imago heeft. Eigenlijk is het net als turnen op een brug met leggers, maar dan met één legger. En staand. Daarom noem ik het liever paalfitness. De Nederlandse Dineke Minten is twee keer wereldkampioen paaldansen geworden. Dat gaf de sport veel positieve publiciteit. Ze zijn nu bezig om er een Olympische sport van te maken.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.