Jaap Groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Groot. © Erik van 't Hullenaar

Jaap (73) uit Dieren spaart timmermanspotloden: ‘Ik heb er wel 1400’

Mijn hobbyDIEREN - De een spaart postzegels. Een ander oude munten of miniatuurauto's. Jaap Groot (73) heeft wel een héél bijzondere hobby. Hij spaart timmermanspotloden. De stevige potloden, in de bouw gebruikt op hout, steen en beton, prijken in grote kasten tegen de wand in zijn huis in Dieren. ,,Ik heb ze in alle soorten en maten. Elke dag ben ik er mee in de weer."

Hoe hij ooit begon met verzamelen? Tja. Weet ie zelf niet precies meer. Na jaren werken als projectleider in de bouw kwam het er simpelweg van na z'n pensioen. Als min of meer logisch gevolg van een lange loopbaan tussen de stenen.

Veel reacties

,,Het ging vanzelf. Ik had nog een aantal potloden. Rode, gele blauwe. Ik vond dat wel leuk, zo na mijn pensioen, en wilde er nog wel wat. Daarom ging ik wat bedrijven faxen. Ik vroeg ze of ze nog wat potloden over hadden. Naar houthandels, timmerfabrieken, je kent het wel.”

Er kwamen een hoop reacties. Voor-ie het zelf goed en wel in de gaten was z’n collectie uitgegroeid tot een verzameling. Die puilt steeds verder uit: momenteel heeft hij er zo’n 1400.

Quote

Ik heb ze in alle soorten en maten. Elke dag ben ik er mee in de weer.

Jaap Groot
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.