Kunst met een kettingzaag: geen uitdaging is CarveDiem te gek

Mijn hobbyWat bezielt je om met een kettingzaag een stuk hout te lijf te gaan? En wat hebben zand, ijs en hout met elkaar gemeen? Rob Bruins (45) uit Elst weet er alles van. De adviseur vastgoed bij Rijkswaterstaat neemt in zijn vrije tijd het liefst een plamuurmes, beitel, haakse slijper of kettingzaag in de hand.

Rob Bruins uit Elst met zijn gereedschap: de kettingzaag.
Volledig scherm
Rob Bruins uit Elst met zijn gereedschap: de kettingzaag. © Erik van 't Hullenaar

,,Het begon met zand. Met een vriendengroep, mannen en vrouwen, deden we in 2006 mee aan een amateurwedstrijd zandsculpturen maken. We hadden dat nog nooit gedaan, maar vonden het gelijk erg leuk. Je krijgt een berg zand en moet dat eerst aanstampen in een bak. De volgende dag kun je aan de slag met je kunstwerk.”

Na een aantal wedstrijden stonden de vrienden al op allerlei braderieën en evenementen en gaven demonstraties. In 2008 meldden ze zich met een paar man aan voor een ijssculpturenwedstrijd. ,,Zoiets moet je wel eerst leren, dus in het begin was het nog niet veel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei