Volledig scherm
PREMIUM
Mark Spijker in het vluchtelingenkamp. © Eigen foto

Mark (30) hielp vluchtelingen in Irak: ‘Meest bijzondere uit m'n leven’

NIJMEGEN - Hij had zijn leven goed op orde. Een leuke baan in de innovatietechnologie bij de provincie Gelderland. Veel vrienden, een fijne woonplek in Nijmegen. Het leven van Mark Spijker (30) liep op rolletjes.

Toch begon er eind 2017 iets te kriebelen. Hij dacht steeds vaker aan die wens die hij van jongs af aan had: zijn steentje echt bijdragen aan de wereld en direct impact maken. Mensen helpen die dat écht nodig hebben. Was die succesvolle baan houden wel zo’n goed plan?

Direct impact

Nee, was simpelweg het antwoord na veel nadenken. Hoe goed hij het ook had, hij wilde directer impact hebben op de maatschappij. Een reactie op zijn massaal bekeken LinkedIn-bericht hierover bracht hem op de plek waar hij nog geen vier weken later, begin vorig jaar, vrijwilligerswerk ging doen: een vluchtelingenkamp in het door oorlog verscheurde Irak.

Het mondde uit tot de meest bijzondere ervaring uit zijn leven. ,,Hoe lief die mensen daar zijn en wat ze voor een ander over hebben. Dat is ongelooflijk. Veel Nederlanders kunnen daar nog heel wat van leren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.