Volledig scherm
PREMIUM
Martijn, verzamelt old timers maar wilde alleen met deze op de foto, Bemmel, 6-9-2019 . © Gerard Verschooten

Martijn uit Bemmel verzamelt oldtimers: ‘Dit rijdend erfgoed moet gewoon bewaard blijven’

Mijn hobbyBEMMEL - Lange tijd was hij zoekende, deed verschillende sociaalpedagogische opleidingen en verdiepte zich in de audiotechniek. ,,Ik wist niet goed waar mijn hart lag’', zegt Martijn Janssen. 

,,Wel heb ik altijd al een vlotte babbel gehad en hadden vintage-spullen mijn belangstelling. Ik heb bijvoorbeeld een hele verzameling eight-tracks, de voorloper van de cassettebandjes.”

Ford Anglia

Volledig scherm
Martijn verzamelt oude oldtimers. © Gerard Verschooten

Vier jaar geleden kocht de Bemmelnaar voor de lol een oldtimer, een Ford Anglia uit 1963. Inmiddels staat er een bescheiden verzameling wagens in een gehuurde loods. ,,Lachen, want tot die tijd heb ik zelfs nooit een eigen auto gehad.”

,,Ik was ook helemaal geen autofreak, maar vind die oude modellen prachtig. Veel daaraan is nog met de hand gemaakt. Ik ben erover gaan lezen en inmiddels heeft de verslaving wel toegeslagen, kan ik zeggen.”

,,Ik ben vooral dol op de oude Lincolns en mijn grote trots is een honderd jaar oude T-Ford, in feite een koets die een motor kreeg. Je hebt wel een handige ‘ome Jan’ nodig voor het nodige sleutel- en opknapwerk. We zijn nu bijvoorbeeld alle rubbers van de Ford Anglia aan het vervangen. Een heel secuur werkje.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.