Motorfiets Suzie is de beste aankoop van Tiny (72): ‘Ik hoef nooit meer iets anders’

Beste aankoop ooitIn de serie ‘De beste aankoop ooit’ vertellen mensen over hun meest bijzondere aankoop die ze ooit hebben gedaan. Deze keer: Tiny Rooijendijk uit Ravenstein over zijn motorfiets.

Als ik deze Suzuki GT 750 koop, hoef ik nooit meer iets anders, dacht Tiny Rooijendijk in 1974 toen hij ‘het waterorgel’ kocht. ,,Het was de eerste Suzuki met een watergekoelde motor’', verklaart de kenner. ,,Nu is het een oldtimer. Wat ik er toen voor gaf in guldens, zoveel is ie nu in euro’s waard.” 

Inmiddels staat de teller op ruim 50.000 kilometer. Tiny is 72 jaar en rijdt nog steeds. ,,Als het zonnetje hoog aan de hemel staat, haal ik ‘Suzie’ uit de schuur’’, vertelt hij. Het mooiste jaarlijkse ritje? ,,Naar TT Circuit Assen. Ik rijd altijd met mijn vriend Thijs die ook een oudje heeft: een Honda CB 750 4 cilinder - ook uit 1974.’’

Vrijheid

Motorrijden geeft het ultieme gevoel van vrijheid. ,,Een auto heb ik altijd gezien als een praktisch vervoersmiddel, die brengt je van A naar B.’' Tiny rijdt veel over de binnenwegen. ,,Ik houd mij netjes aan de snelheid, dat jagen hoeft mij al een hele tijd niet meer.’' Er is een moment geweest dat hij afscheid nam van zijn Suzie. ,,Ik had gezegd: ‘als ik een ernstig ongeluk krijg of ga trouwen, verkoop ik de motorfiets’. Toen ik in 1978 trouwde en de Suzuki verkocht, zei mijn vrouw boos: ‘ben je gek, koop maar terug!’ Gelukkig was dat nog mogelijk.”

Volledig scherm
Tiny Rooijendijk met zijn aankoop. © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.