Volledig scherm
PREMIUM
Laurien (links) en Manouk (rechts) Ceschi tijdens het planten van de lieveling. © Eigen foto

Opa Nico overleed vlak voor geboorte van kleinzoon Niek: ‘De lieveling verbindt hen’

mijn dierbareNIJMEGEN - Iedereen heeft spullen die gevoelens en herinneringen oproepen. In deze rubriek vertellen lezers over hun meest dierbare voorwerp.

Hij had zijn kleinzoon graag in levenden lijve willen zien. Dat mocht niet zo zijn. De dag na de crematie van Nico Ceschi werd zijn kleinzoon Niek geboren.

Keramische bloem

Toch is er iets dat hen voor altijd verbindt: een lieveling. Deze keramische bloem heeft Nico vlak voor zijn dood gemaakt, op initiatief van dochter Manouk (26). 

,,Het heeft zo’n bijzondere betekenis gekregen”, zegt Laurien Ceschi (30), zus van Manouk en moeder van Niek. Vader Nico was al een tijd ziek toen hij van haar hoorde dat ze zwanger was. Hij had één wens: zijn kleinkind zien voor zijn dood. Het was de vraag of dat zou lukken. Nico leed aan kanker. Antibiotica sloeg steeds minder aan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.