Renato woont in een trein die altijd stil staat: ‘Herinnering aan m'n jeugd blijft zo in leven’

Mijn hobbyARNHEM - Renato Roël (51) woont in een trein. Tenminste, zo lijkt het als je zijn huiskamer in Arnhem binnenstapt. Het hele interieur bestaat uit meubelen en voorwerpen uit oude ‘Hondekop’-treinstellen van de NS. 

6 reacties

 • KNijmegenaar

  6 maanden geleden
  Ook ik heb vroeger geregeld in deze treinen gezeten. Vooral naar een Oma in Groningen, eerst in losse blauwe lawaaiige personenrijtuigen tot Zwolle en vandaar met de Hondekop naar Groningen, later met de Hondekop tot Zwolle en met de comfortabelere IC3 treinstellen vervolgens naar Groningen. Wat ik altijd heel jammer heb gevonden is dat die restauratie afdelingen en rijtuigen niet meer als zodanig gebruikt werden. Maar de mooiste variant van de Hondekop vind ik toch de rood-witte TEE Edelweiss die reed tussen Amsterdam en Zürich. Alles net even luxer en comfortabeler dan in een gewone Hondekop
 • Louis van Tussenbroek

  7 maanden geleden
  geweldig idee
 • Uw Buurman

  7 maanden geleden
  Gaaf.
 • wil

  7 maanden geleden
  Erg origineel. Mooi gedaan. Dit is nostalgie ten top!
 • Titus

  7 maanden geleden
  Te gek, dit!  Die treinen zat ik ook  vaak in, toen ik vaste trajecten in het land reisde. Deze treinstellen reden daar meestal. Tweede klas, rood skayen zetels,  zaten  perfect ,  En de deuren moesten met de hand open en dicht gedaan worden. Dat geluid, én het geluid van de trein op de rails  en als hij over een spoorbrug reed, prachtig!  
 1. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari
 2. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels