Steffie en Carlo hebben twee egels als huisdier: ‘Mensen vragen of de stekels geen pijn doen’

Bijzondere huisdieren | videoNIJMEGEN - Toen Steffie Goeden (25) uit Nijmegen ging samenwonen met haar vriend Carlo Vossen (25), wilde ze graag een huisdier. ,,Maar ik ben allergisch voor katten en cavia’s’’, legt ze uit, ,,een hond gaat niet op een flatje en Carlo wilde liever geen konijn.” 

De anesthesie-assistente koos uiteindelijk voor egels. ,,Ik zocht uit hoe je deze dieren kunt houden en werd steeds enthousiaster. Egels zijn nachtdieren. Ik draai regelmatig een nachtdienst, dus dat komt goed uit.”

,,De Europese bruine egel is beschermd, maar deze Afrikaanse witbuikegels niet. Via Marktplaats kwam ik bij een fokker. Nu hebben we twee egeltjes, Dipper en Munchkin. Dipper, het jongetje is super relaxed en komt op de bank lekker tegen je aan liggen. Ook kun je hem kroelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.