Stijn en Anouk leven hun droom en reizen de wereld over: ‘Ultiem gevoel van vrijheid’

NIJMEGEN - Het is de beste keus die ze ooit in hun leven hebben gemaakt. Geen seconde hebben Anouk Teunisse (26) en haar vriend Stijn van Osch (27) spijt gehad. In november 2016 pakten de twee hun spullen om de wereld rond te gaan reizen. Terugkeren? Voorlopig niet. ,,Dit geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Living the dream, zeggen ze weleens. Dat doen we hier écht’’, zegt Van Osch. 

Nee. Ook zelf hadden de voormalig Nijmeegse studenten in 2016 niet kunnen bedenken ooit zó lang van Nederland weg te zijn. Al wilden ze al lange tijd samen op reis. Hij begon eerst alleen in Bali, zij trok er samen met haar broer op uit in Azië. 

Emotioneel

Volledig scherm
Stijn en Anouk in Hawaï. © 2aroundtheglobe

Tot Stijn in het Vietnamese Hoi An plots achter Anouk stond. Een verrassing, die ze nooit zal vergeten. ,,Ik moest echt huilen, zo emotioneel was het. Sindsdien reizen we altijd al samen. Het is geweldig. We zijn gek op elkaar. Het gaat heel goed om altijd met z'n tweeën te zijn.’’

Via hun Instagram-account 2aroundtheglobe deelt het reiskoppel alle reiservaringen. Hun doel: anderen inspireren door het delen van mooie foto’s en ervaringen. Inmiddels hebben de twee ruim 17.000 volgers. Anouk: ,,Onze volgers komen uit de hele wereld. Ontzettend tof is dat. We proberen ook de mooie verhalen achter de foto te laten zien. En soms regelen we sponsordeals via bedrijven, zodat we bijvoorbeeld gratis ergens kunnen overnachten. Zo kunnen we langer op reis blijven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.