Volledig scherm
Sandra Ysbrandy in Ophemert © Eigen foto

Televisiekok Sandra Ysbrandy is graag toerist in eigen land

De favoriete plek van...OPHEMERT - Ze is maar wat graag toerist in eigen land. Waarom altijd naar verre oorden als er in Nederland zo veel te zien is? Ook al woonde de bekende televisiekok Sandra Ysbrandy (49) alleen als kind in het Gelderse Duiven, in onze provincie maakt ze nog zat leuke uitjes.

Neem nu haar minivakantie naar Ophemert, waar de geboren Zevenaarse een mooie tijd beleefde tijdens haar verblijf op BoerenBed Hoeve De Pippert. 

Authentieke boerderijen, bomen in bloei en de strandjes bij de prachtige uiterwaarden van de Waal. De tv-kok, bekend van onder meer Life4You, Het Familiediner en Tijd voor Max, kwam het een jaar of vier geleden allemaal tegen tijdens haar fietstocht in het gebied met het gezin. ,,Het was zo’n mooie plek. Het mooiste waren die typische Hollandse plaatjes die je overal tegenkwam. Zeker de kinderen kenden dat soort beelden alleen maar uit de boekjes. Dat zag je daar gewoon tot leven komen. Het was een waanzinnige dag.’’

Quote

Het mooiste waren die typische Hollandse plaatjes die je overal tegenkwam. Zeker de kinderen kenden dat soort beelden alleen maar uit de boekjes.

Sandra Ysbrandy

Water

Volledig scherm
Sandra Ysbrandy in Ophemert © Eigen foto

Ook het vele water van de Waal in het gebied sprak haar aan, merkte ze tijdens een rondje met het pontje. Haar passie voor zeilen kwam daar weer even naar boven. ,,Ik heb sinds kinds af aan altijd al volop gezeild. In Zeeland, Overijssel, op de Wadden, noem het maar op. Ik houd er enorm van om in contact te staan met het water.”

Dat ze haar gezin naar veel plekken in Nederland meeneemt, heeft de televisiekok van geen vreemde. Het zit in de genen, zo vertelt ze. Het was haar vader die in haar kindertijd ook veel uitjes maakte met het gezin. ,,Hij maakte overal een tour van. Ik weet nog dat hij ooit in Friesland een kinderstoel moest ophalen. We maakten er een dagje van met het hele gezin. Eerst ergens koffie drinken, daarna een bezoekje aan het museum. Zelf heb ik dat mijn kinderen ook altijd mee willen geven. Als ik ergens moet zijn, maak ik er graag een toertje van.’'

Historisch dorp

In Gelderland bracht ze een tijd geleden ook een bezoek met de familie aan Bronckhorst. ,,Nog zo’n prachtig historisch dorp uit de boekjes. Door de IJssel natuurlijk. Maar zeker ook de kerk, de boerderijen, de herberg en de typerende huizen gaven het een mooi, historisch beeld.’'

De kok, tegenwoordig woonachtig in Loosdrecht, is vastbesloten Gelderland vaker te bezoeken. Wie haar op tv wil bewonderen, kan haar elke twee weken zien in het programma Tijd voor Max. Ook is ze dagelijks op de buis bij Kook mee met MAX, een soort kookkwartier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.