Tijn (12) houdt van lekker gamen op de Xbox in de pitbox

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze keer: Tijn van Voorst, 12 jaar uit Ede.

,,In mijn kamer heeft mijn vader een pitbox voor de motorrace gemaakt. Sinds drie of vier jaar geleden kijk ik motorracen op televisie. Nu ben ik net zo'n fan als mijn vader, misschien nog fanatieker. We gaan heel vaak naar de TT in Assen.” 

Posters

Volledig scherm
© Herman Stöver

,,Ik heb posters hangen van Bo Bendsneyder, want hij is één van mijn favoriete motorracers. Mijn andere favorieten zijn Valentino Rossi en Michael van der Mark. Vorig jaar ben ik bij de fandag van Bo Bendsneyder geweest. De foto's die ik met hem heb gemaakt, hangen boven mijn bed.” 

,,Ik heb ook een Instagramgesprek met Michael van der Mark uitgeprint en ingelijst. In een pitbox bij de motorrace heb je allemaal reclame, maar in die van mij heb ik stickers geplakt. Bijvoorbeeld één waarop staat: Valentijno. Dat is mijn naam en die van Valentino Rossi in één. Ik heb ook een sticker waarop staat: The Doctor, want dat is de bijnaam van Valentino Rossi.” 

Xbox

,,Op mijn kamer zit ik het liefst op mijn stoel te gamen op de Xbox. Dan speel ik MotoGP of Fortnite. Als ik zo'n spel met mijn vrienden speel, moet ik altijd heel hard lachen. Bijvoorbeeld als een vriend uit het niets roept: 'patatje!' Als ik dan net helemaal gefocust ben, is dat gewoon grappig.”

,,Ik heb een dekbed van een motorracer en een dekbed van Feyenoord, maar die moest net in de was. Van mijn vierde tot mijn negende heb ik op voetbal gezeten. Toen was het leuke er wel vanaf. Nu zit ik op wielrennen. Mijn moeder, broertje en ik zijn voor Feyenoord. Mijn vader heeft niks met voetbal. Van Robin van Persie en Dirk Kuijt heb ik posters hangen. Feyenoord is wel goed, maar niet de beste. Maar eens een Feyenoorder, altijd een Feyenoorder.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.