Toneelspeler Gerrie Koppers: ‘Lijkt me leuk een keer een echte bitch te zijn’

Mijn hobbyAFFERDEN - Gerrie Koppers (51) uit Afferden is een bezige bij. Naast haar gezin en het runnen van horecabedrijf De Tabaksplant speelt ze amateurtoneel. Al vijftien jaar. 

,,Ik krijg energie van toneelspelen”, zegt Koppers.

,,Het maakt me blij. Ik wilde het al heel lang, maar toneelspelen leek me lastig te combineren met mijn werk. Toen mijn moeder overleed vroeg ik me af: ‘wat doe ik nou eigenlijk echt graag?’ Ik kwam toch weer op toneelspelen.”

‘Je moet groeien in rol’

Gerrie Koppers.
Volledig scherm
Gerrie Koppers. © Eveline Van Elk

Koppers meldde zich bij Toneelvereniging Onderlinge Vriendschap (OLV) in Afferden. Het bleek een schot in de roos.

,,Onze regisseur, Pieter van Terheijden, is geweldig. Ik ben van huis uit niet verlegen en praat graag. Toch leer ik hier veel. Toneelspelen is iets anders dan jezelf zijn. Je hebt een rol waar je in moet groeien. Pieter laat ons improviseren en we verdiepen ons in het karakter van het personage. Je moet je prettig voelen bij de tekst en de kleding, anders werkt het niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.