Volledig scherm
Bouke met het bot dat hij kreeg voor zijn 1ste verjaardag. © Patrick Jacobsen

Hiep hiep hoera, politiehond Bouke is 1 jaar

ULFT - Politiehond Bouke is jarig geweest. Zondag 4 maart is hij 1 jaar oud geworden en dat heeft hij gevierd met een extra groot bot.

Volledig scherm
Baas Patrick Jacobsen verstopte het bot voor Bouke in een boom, maar de politiehond in opleiding vond de traktatie vrijwel meteen. © Patrick Jacobsen

Dat laat zijn baasje Patrick Jacobsen weten. ,,Ik maakte een extra lange verjaardagswandeling met hem en had het bot onderweg verstopt in de boom, maar die had-ie met zijn goede speurneus natuurlijk zo gevonden’’, zegt de Achterhoekse politieman.

Hij leidt Bouke in zijn vrije tijd op als politiehond en zit nu ongeveer op de helft van die opleiding; als Bouke twee jaar is komt hij bij de politie in dienst. Tenminste, als de herder straks slaagt voor zijn examens.

Cruciale test

Politiepup Bouke
Bouke en Patrick De op 4 maart 2017 geboren Bouke wordt opgeleid tot politiehond door zijn baas Patrick Jacobsen. De 38-jarige hoofdagent bij team Doetinchem van de politie Achterhoek-West is met de Mechelse herder aan het trainen, zodat Bouke in 2019 slaagt als diensthond. De Gelderlander volgt Bouke de komende twee jaar in zijn transformatie van pup tot politiehond.
Alle eerdere artikelen in deze serie zijn te lezen in ons dossier Politiepup Bouke.

De eerste cruciale test heeft Bouke onlangs in ieder geval glansrijk doorstaan: een medische check-up, waarbij zijn hele lichaam van binnen en buiten is doorgelicht. In de röntgenwagen van de dierenarts werd hij bekeken en de uitslag was perfect. ,,Beter kon het niet’’, zegt Jacobsen. ,,Ja, deze test was voor mij cruciaal. Als Bouke niet perfect in orde was geweest, was ik meteen gestopt met zijn opleiding. Want hij wordt de komende anderhalf jaar ontzettend belast en daarvoor moet Bouke zo sterk mogelijk zijn.’’

Het was een mooi vervroegd cadeau voor de herder, die speciaal voor zijn verjaardag met een gestippeld hoedje op de foto ging. En zijn bot? Dat had-ie binnen een uur op.

Volledig scherm
Politiehond Bouke is zondag 4 maart 1 jaar oud geworden! © Patrick Jacobsen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek