Volledig scherm
Alex Wiegmink.

Peter Wiegmink: Mijn broer Alex is doodgeschoten (audio)

RHEDEN/ DREMPT - Alex Wiegmink is in 2003 doodgeschoten door zijn moordenaar(s). De 44-jarige inwoner van Drempt is op de Posbank bij Rheden neergeschoten achter zijn auto. Dat heeft zijn broer Peter Wiegmink gezegd in een interview op Radio Gelderland.

„Dat hebben Greet (de weduwe van Wiegmink, red.) en ik gehoord van een familierechercheur, die ons drie dagen geleden belde om dat te vertellen. We wisten dat er schoten waren gehoord, maar het was de allereerste keer dat we hoorden dat Alex door pistoolschoten om het leven is gebracht”, zegt Peter in het interview. „Ik weet dat pas drie dagen.”

Opsporing Verzocht
Huisschilder Alex Wiegmink was 44 toen hij werd vermoord. Zijn lichaam werd gevonden in zijn auto, die was uitgebrand in een bosgebied bij het Brabantse Erp. Het coldcaseteam van de politie heeft de moordzaak onlangs heropend en bracht de Posbankmoord aan de orde in Opsporing Verzocht, dinsdagavond. 1,2 miljoen mensen zagen die uitzending, er kwamen 25 tips binnen. De recherche is momenteel bezig met het uitzoeken van de tips.

Kleine details
Peter en Greet kregen meer nieuwe info te horen van de recherche. „Het woord hondenhaar had ik nog nooit eerder gehoord. Ook dat er twee kijkgaten in de muts waren geknipt wist ik niet, net zoals het feit dat de daders in een Audi 80 reden. Dat waren allemaal dingen die ik voor het eerst hoorde, na 13 jaar en 9 maanden onderzoek. Net zoals dat ik voor het eerst gehoord heb dat er vrouw achter de auto van Alex en de volgauto heeft gereden, vlak voordat ze het bos in Erp in reden. Dat is nooit bekendgemaakt. Het zijn toch kleine details die mij dan weer opvallen.”

Zoons
Elke keer weer die heropening van de moordzaak, steeds opnieuw een flinter informatie, weer teleurgesteld worden. Het sloopt de inwoner van Baarn, vertelt hij in het interview. „Ik hou het niet lang meer vol, dit dreigt ten koste te gaan van mijn gezondheid. Slecht slapen, veel wakker, onrustig, prikkelbaar. Dat heeft er allemaal mee te maken. Er moet nu een oplossing komen. Als die er niet komt, draag ik de zaak over aan de zoons van Alex. Die moeten die maar de kar gaan trekken”, zegt Peter, die inmiddels al dertien jaar lang de woordvoerder is van de familie en als vooruitgeschoven post fungeert richting politie en media.

'Geweldig frustrerend'
Hij noemt het 'geweldig frustrerend' dat de moord op zijn broer nog niet is opgelost. „Iedereen had al verwacht dat het 13 jaar terug zou zijn gebeurd, en het is iedere keer weer een domper als het niet lukt. Maar het is ook elke keer weer juichen bij nieuwe feiten. ”

Dooie mus
Of hij nu opnieuw blij wordt gemaakt met een dooie mus? „Ik laat me blij maken met alles. De politie heeft gezegd dat ze met nieuwe technieken heel dicht bij een dna-profiel zijn. Wat als ze de dader te pakken hebben? Dan ga ik boven op de Dom in Utrecht staan en schreeuw ik naar beneden: „Ze hebben hem!", zegt de inwoner van Baarn.

Beluister hier het volledige interview met Peter Wiegmink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.