Volledig scherm
PREMIUM
Bertine van Hooff. © Rolf Hensel

Burgers’ Zoo-directeur gaat de politiek in: ‘Druk? Een dag heeft 24 uur’

VrijdaginterviewARNHEM/DRIEL - De directeur van Burgers’ Zoo is voor het CDA kandidaat voor Provinciale Staten van Gelderland. Van haar moeder, die in de gemeenteraad van Heteren zat, kreeg Bertine van Hooff mee dat het goed is om je in te zetten voor de gemeenschap. ,,Druk? Een dag heeft 24 uur.”

Met haar man Alex leidt ze Burgers’ Zoo, een bedrijf met een miljoenenomzet. Ze vervult vrijwilligersfuncties en heeft een gezin met drie kinderen. Voor Bertine van Hooff-Nusselder is dat niet genoeg. Ze wil de politiek in, voor het CDA. Van Hooff staat op nummer 5 op de lijst voor Provinciale Staten. Normaal gesproken komt ze erin. ,,Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Een nieuwe ontwikkeling. Ik wil me inzetten voor het publieke belang. Een dag heeft 24 uur, een week zeven dagen. Ik blijf vijf dagen beschikbaar voor Burgers’ Zoo.”

Bent u opgevoed met politiek?

,,Ja, toch wel. Ik kom uit Driel. Ben opgegroeid op een melkveehouderijbedrijf. Bij ons hingen de CDA-posters. Mijn moeder zat in de gemeenteraad van Heteren, voor het CDA.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.