Volledig scherm
PREMIUM
Jan Loskamp en zijn familie wonen naast een geitenhouder. © Theo Kock

Geiten, zorgen ze voor overlast of niet? Zo denkt politiek Gelderland over ze

verkiezingenZELHEM - In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart trekt De Gelderlander door de regio om te zien welke thema’s leven onder inwoners van Gelderland. In aflevering 2: we hebben dan wel een geitenstop, maar hoe moet de provincie omgaan met overlast van bestaande houderijen?

Volledig scherm
Het bedrijf van Stapelbroek aan de Schooltinkweg, ten oosten van Keijenborg. © Menno Pols/DG

’s Ochtends, als mevrouw Loskamp opstaat, kijkt ze in de krant hoe de wind die dag in de Achterhoek staat. Dan weet ze namelijk of ze de was buiten kan hangen, of dat-ie in de kelder moet drogen. ,,Dat is toch van de zotte, dat je zo moet leven?”

En dan is de geur van de was nog maar de minste van hun zorgen. Sinds de buurman zes jaar geleden geiten ging houden, hebben omwonenden van de Zelhemse Schooltinkweg gezondheidsklachten. Constant verstopte neuzen, geïrriteerde luchtwegen en zelfs longontstekingen. En nu mag geitenhouder Stapelbroek, tot overmaat van ramp, ook nog eens uitbreiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek