Kieswijzer van 'De Gelderlander' is stemhulp bij de verkiezingen

Files, woningbouw, de A15, windmolens en drugsafval. Zo maar een greep uit de onderwerpen die lezers van deze krant belangrijk vinden bij de aankomende provinciale verkiezingen.

De Gelderlander lanceert in aanloop naar die verkiezingen een Kieswijzer, die u kan helpen bij uw stemkeuze op 20 maart.

De stemhulp zet de belangrijkste thema's die in Gelderland , Brabant en andere provincies spelen helder uiteen, met vijf mogelijke oplossingen. Hierdoor krijgen lezers zonder partijprogramma's door te spitten een goed beeld van welke partij het best bij hen past.

Zwart-witbeeld

De kranten van De Persgroep lanceren een Kieswijzer voor alle twaalf provincies. De redacties van de kranten hebben een lijst met actuele thema's samengesteld en deze voorgelegd aan lezers. Die hebben vervolgens aangegeven welke onderwerpen ze het belangrijkst vinden. Hierdoor geeft de stemhulp goed antwoord op vragen van de kiezers.

De stemhulp is anders dan die van de gemeenteraadsverkiezingen. Een traditionele stemwijzer bestaat uit stellingen met twee antwoordmogelijkheden: eens of oneens. Dat levert vaak een zwart-witbeeld op dat geen recht doet aan wat u écht vindt.

De Kieswijzer van De Gelderlander biedt per thema steeds vijf mogelijke oplossingen, waarmee de kans groter is dat de smaak van de lezer ertussen zit. Zo kunnen kiezers op 20 maart een meer afgewogen keuze maken in het stemhokje.

Wie de Kieswijzer van De Gelderlander wil raadplegen, moet nog even geduld hebben. De stemhulp is vanaf 2 maart beschikbaar op onze site.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.