Volledig scherm
Drukte tijdens de eerste Woensdag Debatdag, in 2008, in de bibliotheek in Wageningen. © Cord Otting

Woensdag Debatdag: Wat is de provincie van plan met Wageningen?

WAGENINGEN _ Welke plannen hebben de politieke partijen in de Gelderse Provinciale Staten en wat zijn de effecten daarvan op Wageningen en omgeving? Daarover debatteren vertegenwoordigers van een tiental partijen vanavond in de Wageningse bblthk.

De stembussen voor de Provinciale Statenverkiezingen - en waterschapsverkiezingen - zijn woensdag 20 maart geopend. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de serie Woensdag Debatdag, een al jaren  functionerende debatserie van bblthk, Wageningen UR en de Gelderlander. De deuren zwaaien om 19.30 uur open, om 20.00 uur begint het debat. Er komen thema's aan de orde als de bereikbaarheid van Wageningen, een thema waar de provincie nadrukkelijk bij betrokken is omdat het de regie over de voortgang uit handen heeft genomen van de gemeente. De provincie vond dat het proces te langzaam verliep en dat de gemeente niet de juiste plannen zou hebben om de bereikbaarheid te verbeteren. 

Huizen

Andere thema's zijn hoeveel en waar mag Wageningen huizen bouwen, gezien de komst van steeds meer onderzoeksinstellingen (Unilever en Imec) met honderden werknemers. En wat willen de partijen met het klimaat- en natuurbeleid in de provincie. Horen wolven thuis op de Veluwe of beter in Ouwehands Dierenpark? En welke keuzes moeten gemaakt worden voor zonne- of windenergie?

In ieder geval nemen Johan Jansen (SP), Bert Komdeur (CDA), René Westra (VVD), Sara Panis (D66), Renée Baris (PvdD), Jan Daenen (PvdA), Jent Duursma (GL) en Judith Westerink (CU) deel aan het debat. De SGP komt zeker niet omdat het vandaag Biddag voor Gewas en Arbeid is. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei