Als brug bij Rhenen vervangen wordt door een bredere zouden auto's er na twee dagen weer overheen kunnen rijden.
Volledig scherm
Als brug bij Rhenen vervangen wordt door een bredere zouden auto's er na twee dagen weer overheen kunnen rijden. © DG/Eric Wijnacker

Rijnbrug Rhenen slechts twee dagen dicht?

RHENEN - Natuurlijk zijn Rhenen en Neder-Betuwe blij als er een nieuwe verdubbelde Rijnbrug gelegd wordt over de rivier. Maar waar moeten de tienduizenden automobilisten dan naar toe tijdens de werkzaamheden?

4 reacties

 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  Goed lezen, de nieuwe moet ingeschoven worden en anders verdiep u in hoe bruggen aangelegd worden. die wordt echt niet naast de ander gebouwd, u vergeet even de boten die op de rijn varen, dat gaat niet lukken tere plaatse maken.
 • JacWest

  3 jaar geleden
  Goed lezen, gaat over verbinding van brug met wegen aan de oever. Dat duurt een paar dagen. De brug zelf wordt gebouwd terwijl de oude gewoon in gebruik blijft.
 • Tokkie

  3 jaar geleden
  Fijn dat er een nieuwe brug komt, dat was al een slordige 35 jaar nodig. Maar ook jammer dat voor de huidige locatie is gekozen, omdat het verkeersprobleem vooral ten noorden met ook ten zuiden van de brug daarmee niet automatisch worden opgelost.De beste oplossing is nog steeds om de brug enkele kilometers verderop te leggen,bijvoorbeeld halverwege tussen Rhenen en Wageningen met een verbinding tussen de A15 en de A12. Maar ja, het binnenveld is heilig, hoewel het gebied vooral landbouw is en behalve de Grift en een klein moeras in de buurt van Veenendaal niks met natuurgebied van doen heeft.
 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  Keep dreaming. Kijk even naar Alphen ad Rijn met die hefbrugdelen. En dit is een overspanning van 200 meter die vaar je er echt niet zomaar even in een weekeindje in....

De Vallei