Volledig scherm
PREMIUM
© William Hoogteyling

De gratis frikandellen van Saskia de Jongh

blogDe gratis frikandellen van snackbar De Kwast voor de filerijders op de A2 in Waardenburg waren donderdagochtend uitgebreid in allerlei ochtendprogramma's op de radio. Zelfs het journaal op Radio 2 wilde niet achterblijven. 

Rivierenland blogt

Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Toen de nieuwslezer had gemeld dat de Italiaanse politie een tentenkamp van migranten had ontruimd, de Amerikaanse zanger R Kelly weer was opgepakt omdat hij nog een alimentatie van 160.000 euro moest betalen, het Openbaar Ministerie een tweede poging deed de Hells Angels te verbieden en de regering 96 miljoen vrij wilde maken voor het basisonderwijs, werden als uitsmijter de 110 frikandellen van De Kwast de ether in geslingerd.

Vreemde naam eigenlijk voor een snackbar: De Kwast. Maar die is niet zomaar gekozen. Eigenaar Saskia de Jongh heet Ververs met haar meisjesnaam. Zij en haar broers kregen daarom op het schoolplein de bijnaam kwast.

Haar broers lieten zich destijds niet onbetuigd als ze werden uitgescholden voor ‘rare kwasten’, maar Saskia pikte de naam dus vele jaren later liefdevol op een plakte ’m op de gevel van haar snackbar. Met humor kom je ver in het leven.

Bijna drie dozen frikandellen draaiden ze er donderdag in een half uurtje doorheen. Dat leverde de snackcounter een hoop gratis publiciteit op, maar berekenend zou ik de familie De Jongh niet willen noemen. Eerder spontaan en puur. Op weg naar huis sloot ik die donderdagavond aan in de vertrouwde file om Rhenen uit te komen en sukkelde ik later in de bekende rij richting de Waalbrug in Nijmegen. Mijn gedachten gingen uit naar de frikandellen van Saskia, maar er passeerde niemand met een volle schaal. Dat kan ook alleen in Waardenburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland