Volledig scherm
PREMIUM
De brand bij varkenshouderij Knorhof in 2017. © Foto Raphael Drent

De plek waar de smaak van vlees vies voelt

columnEen bericht, vorige week. Er komt een nieuwe Knorhof in Erichem, op het graf van 20.000 varkens.

Erichem. Een jaar geleden rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van die vlek in het vlakke Rivierenland. Tot die ene dag in juli. De auto net geparkeerd in een woonstraat in Nijmegen om bij iemand te gaan eten. Geen idee of er varkensvlees op het menu stond, trouwens. Een telefoontje op de parkeerplaats. Krantenklus. Auto omkeren en met een lege maag naar de brandhaard. Nog nooit zo makkelijk een onbekend dorp kunnen vinden. Rookwolken die de weg wijzen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland