Volledig scherm
PREMIUM
De Spar in Deil. © William Hoogteyling

Deil: Een heel gewoon bijzonder verhaal

BlogEr zijn verhalen die je van binnen verwarmen. Die een stukje klein geluk laten zien. Tussen alle berichten over zinloos geweld, burenruzies en vernielingen vormen ze een lichtpuntje.

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Het zijn kleine dingen, die eigenlijk normaal zijn maar die we nooit normaal mogen gaan vinden. Eens?

Ik heb het niet over grootse heldenverhalen. Volwassenen die een woeste rivier in springen om een wanhopige drenkeling te redden of behangen met medailles terugkomen uit een oorlog, dat niet. Maar wel de buurman die boodschappen doet voor een zieke in de buurt, een zakenvrouw die in haar vrije tijd in het buurthuis leest met een kind met dyslexie. 

Geen applaus
Je krijgt er geen medaille voor en ook geen koninklijke onderscheiding - tenzij je het al zestig jaar doet of in een bestuur zit. Je krijgt er geen applaus voor op een verjaardagsfeest.

Kent u die reclame van SIRE nog? Een jonge man loopt over straat, ziet een papiertje en gooit het gedachteloos in de prullenbak. Het volgende moment wordt er een standbeeld voor hem neergezet en krijgt hij een lintje. Moraal van dit verhaal: heel gewone dingen zijn heel bijzonder.

Meer dan ooit 

Zo'n bijzonder verhaal is de Spar in Deil ook. Jaren geleden werd hij uitgeroepen tot de beste van hun winkelketen. Alle medewerkers mochten een weekendje samen weg. En wie paste er op de winkel? De klanten. De hele dag rekenden ze af, kochten én verkochten ze. Nou hoor ik u denken: Ja, dat kan overal. Dan zijn alleen wel de winkel én de kassa leeg aan het eind van de dag. Kijk, en dat was dus niet het geval in Deil, sterker nog, er werd meer omgezet dan ooit.

Van dat soort berichten word ik blij.  
Het zijn kleine dingen, die eigenlijk normaal zijn maar die we nooit normaal mogen gaan vinden. Eens?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland