Volledig scherm
Een fietstop of een fietsstop? © DG

Een topplaats om te stoppen

BlogFietsen is lang niet altijd even makkelijk. Het kan hard waaien, soms regent het hard of het sneeuwt of hagelt. Het maakt van het doorgaans aangename tijdverdrijf af en toe een hele beproeving.

Gisteren was het ook zo'n dag. Het zag er lekker uit buiten en de buien van de dag leken voorbij. Dus snel de fiets op voor een frisse neus en misschien wat leuke vogeltjes. Ik kwam niet ver. Al op minder dan een kilometer van huis begon het te regenen, hagelen en waaien. Brrr... Eventjes toch maar de bikkel uitgehangen, maar dat duurde niet lang.

Verkleumd besloot ik een stukje verder toch maar om te keren en de warmte van thuis op te zoeken. Toen ik was bijgekomen, waagde ik een tweede poging. Doel van de reis was Opheusden. In de grote plas aldaar was een ijseend gemeld en die had ik in deze omgeving nog nooit gezien. Dus op naar de Maneswaard. En niet voor niets, de vogel zat er nog.
Op de weg terug zag ik wat anders, iets wat ik al vele malen eerder zag en waarvan ik nog altijd hoop dat het verdwijnt. Langs de dijk wordt de fietser verleid om even te stoppen bij 't Veerhuis, bij de pont naar de Blauwe Kamer. Althans, ik neem aan dat de bedoeling is dat je daar stopt.

Alleen staat er 'Fietstop 't Veerhuis'. Het is net zoiets als fietster. Je  weet wat er wordt bedoeld, maar het staat er niet. Nu staat er dat bij 't Veerhuis een top voor fietsen is, maar dat bedoelen ze vast niet. Het is weliswaar een topplaats om te stoppen, maar het is dus een fietsstop. Kan die extra s er niet eens tussen worden gezet? 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei