Volledig scherm
PREMIUM
© Raphaël Drent

Het is een kwestie van schakelen

blog‘Nee, ik doe het niet meer. Ik ben er te oud voor.’ Met de handen in de zakken stond hij daar. Een grote, stoere man, die je bij de tractorpulling verwacht, of achter het stuur van een vrachtwagen. Maar hij had zich door zijn collega laten rijden. 

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphaël Drent
Quote

Hij laat weten dat zo’n directeur van ‘een jamfabriek’ geen verstand kan hebben van antiquitei­ten

Reden: ze hadden geen automaat tot hun beschikking vandaag. En zo’n schakelbak, daar deed-ie niet meer aan. Veel te ingewikkeld. Gewoon voor- of achteruit rijden, en dat is het.

Schakelen, dat kan niet iedereen. De een heeft er altijd al moeite mee gehad, de ander wordt stroever naarmate de jaren vorderen. En dat geldt niet alleen voor automobilisten.

In het Drentse Vledder bestaat een museum vol met valse kunst, daar min of meer blijmoedig heen gebracht door mensen die dachten rijk te worden, maar in werkelijkheid belazerd werden. Topstuk: een Afrikaans beeld, aangekocht voor een miljoen (!) dollar, dat een vleugje echtheid kreeg door een spuitbus met Afrikaanse lucht. Van full speed schakelden de opgelichte eigenaren naar de achteruit. Ze namen hun verlies en gaven het stuk weg voor het goede doel.

De Amerikaanse eigenaar van het Gulden Vlies, dat door onderzoek van het Flipje en Streekmuseum een Messing Vel met een Likje Goudverf bleek te zijn, denkt er anders over. Die houdt niet zo van schakelen en laat weten dat zo’n directeur van ‘een jamfabriek’ geen verstand kan hebben van antiquiteiten. Geen zin in gedoe, zullen we maar zeggen.

Daar kan hij de hand schudden van de niet-rijdende man. Die heeft een lieve vriendin, maar als ze te veel drukte meebrengt, moet ze naar huis. Want schakelen? Daar doet-ie niet meer aan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland