Volledig scherm
Tiel Kim Holland gaat in gesprek met lotgenoten seksueel misbruik. Foto William Hoogteyling. © William Hoogteyling

Kim Holland doet healing zonder hocus pocus

Er komt steevast een wat lacherige reactie als ik vertel dat ik een verhaal met Kim Holland heb gemaakt. Het zal haar achtergrond in de porno-industrie zijn. De succesvolle persiflage van Irene Moors zal ook bijgedragen hebben aan het beeld dat deze vrouw onmogelijk iets zinnigs te vertellen heeft.

Dat dat beeld onjuist is, was me bij een telefonisch interview al opgevallen. Het ging over seksueel misbruik, een combinatie die extra tot schamperen leidt. Maar als haar naam en foto niet bij de uitspraken hadden gestaan, had het verhaal zo van een verstandige mevrouw van de GGD kunnen komen. Niks spannends aan.

Karikatuur

Quote

De succesvol­le persiflage van Irene Moors zal ook bijgedra­gen hebben aan het beeld dat deze vrouw onmogelijk iets zinnigs te vertellen heeft

Menno Provoost

Vorig weekend parkeerde ze haar gele Porsche bij de oude Jomandahal in Tiel.  Toegegeven, ze heeft iets van een karikatuur. Maar ze kwam daar op uitnodiging, belangeloos spreken voor lotgenoten van seksueel misbruik en mishandeling. Vaak mensen die al heel wat hulpverleners tevergeefs hebben gezien. Die leven aan de rand van de maatschappij, verteerd worden door enkele van de meest verschrikkelijke herinneringen en emoties die een mens ten deel kunnen vallen. 

En zij gaat daar wel staan. En ze houdt een verhaal waarin ze iedereen daar omarmt. Waarin ze laat zien dat ze één van hen is. Hoe zij zich niet heeft laten verteren door haat of angst, pijn en verdriet. Hoe je kunt proberen om die dingen naar de achtergrond te dringen en om te buigen tot iets positiefs. Ik weet niet of het de locatie is, er kwam geen ingestraald water of andere hocus pocus aan te pas, maar ik geloof zeker dat het helend was. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland