Kun je ooit teveel geluk hebben?

BlogTiel. FruitDelta, fruitstad, fruitbomen! Wat je er kan plukken? Appels, peren en geluk, zo blijkt. Op 28 maart is de Waalstad het gelukscentrum van Nederland met het congres Pluk het Geluk in Tiel; see what they did there?

Quote

Volgens mij maakte mijn hart een sprongetje toen ik dat vertrouwde 0475-num­mer intoetste.

Joni van Essen
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Redacteur Joni van Essen De Gelderlander editie Rivierenland © Rutger Van Der Zalm / De Gelderlander

,,Geluk moet geen projectje zijn bij Sociale Zaken, maar een rode draad vormen in het beleid’’, zei Laurens Bijl tegen mij. Hij werd in 2016 gelukscoördinator bij de Limburgse gemeente Roerdalen. Een gemeente waar ik nog niet eens zo heel lang geleden (onder andere) over schreef: volgens mij maakte mijn hart een sprongetje toen ik dat vertrouwde 0475-nummer intoetste.

Wat ik dan weer nooit heb gedaan, is door die gemeente toeren. Had ik dat wel gedaan, was ik ongetwijfeld langs één van de 26 (!) geluksplekken gekomen die Roerdalen heeft. Significant: op het lijstje staan speeltuin en begraafplaats in hetzelfde rijtje. En hoewel sommigen kinderen niet kunnen luchten of zien, lijkt mij dat je bij een speeltuin een gelukzaliger gevoel krijgt dan bij rijen zerken. Maar dat ben ik.

Tot de uitleg kwam. ,,Daar liggen dierbare herinneringen. Ook dát is geluk’’, wist Bijl me te vertellen. Zo heb ik er nog nooit naar gekeken. Je kunt de tranen over je wangen hebben rollen - dubbelzinnig - en tóch geluk ervaren. En laat Tiel nu zowel speeltuinen als begraafplaatsen hebben. Daar ongelukkig zijn is een ferme opgave. Om over het congres nog maar niet te spreken.

Overigens hebben we de berichtgeving over het congres over twee dagen uitgesmeerd. Per ongeluk: in de eerste krant is het ene bericht dubbel meegegaan, een paar dagen later volgde het tweede stuk. Maar zeg nu zelf: kun je ooit teveel geluk in een krant hebben?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland