Volledig scherm
PREMIUM
Klaar voor de Bijbelvoorleesmarathon. © William Hoogteyling

Laat de dominee niet in de steek

blogOmdat mijn vrouw op haar achttiende de geloofsbelijdenis deed, hebben wij thuis een Bijbel en het Liedboek voor de Kerken. 

Volledig scherm
Danny van den Broek. © Foto Raphael Drent
Quote

De bijbel van mijn vrouw is iets groter dan mijn Samsung mobiel en past in de achterzak. Toch staat alles er in

Danny van den Broek, De Gelderlander
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

'Ter herinnering aan je belijdenis' staat er voorin het Liedboek en dan de datum 4 april 1982. Hoewel al 36 jaar oud zijn ze nog puntgaaf. Maar dat komt vooral omdat er nog nooit in gelezen is, moet ik eerlijkheidshalve bekennen. 
Onlangs was ik bij Gerard Krol, die samen met vrijwilligers de Bijbel helemaal gaat voorlezen in de centrumkerk van Geldermalsen. De dominee begint maandag 25 juni. Zaterdag 30 juni tegen 15.00 uur hopen ze de laatste bladzijde om te slaan en kan het boek dicht. Elke dag beginnen ze om 07.00 uur tot 23.00 uur. Van vrijdag op zaterdag lezen ze 's nachts stug door.
Om het hele bijbelse verhaal te vertellen, liggen er straks 66 boeken klaar in de kerk. De bijbel van mijn vrouw is iets groter dan mijn Samsung mobiel en past in de achterzak. Toch staat alles er in.  Het Oude én het Nieuwe Testament op vloeipapier lijkt het wel. Zo dun.  
Het voorlezen is verdeeld in kwartieren. De nachtdienst en de dagdelen tussen 11.00 en 17.00 uur zijn nog niet echt populair. 'Positief gezegd; er is nog volop ruimte om mee te doen', liet de dominee mij onlangs weten. Ik hoop van harte dat Geldermalsen hem niet in de steek laat. Dat de kerk zes dagen lang nooit leeg is. 
Anders zou het wel eens een heidens karwei kunnen worden. En dat is natuurlijk niet echt iets voor een dominee. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland