Volledig scherm
© DG

Misdaadfilm tussen de Betuwse kersen

blogNa een hete dag kan ik extra genieten van de koelte die veel avonden brengen in deze on-Hollands warme zomer. Nog even in de achtertuin of juist, met de deuren  tegen elkaar open, binnen met een film. 

Volledig scherm
Rinke den Os. © Foto Raphael Drent
Quote

In onze eigen Betuwe lopen helaas ook mensen die er minder moeite mee hebben om rijk te worden ten koste van een ander

Rinke den Os
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Van de week had ik weer eens een oudje aangezet. Daarin wordt een kluis vol goud geroofd in Venetië. Ik weet niet wat maakt dat juist dat soort films, met overvallen en slimme dieven, me zo aanspreken. Is het het ingenieuze plan dat wordt gesmeed? Komt het omdat de rovers altijd sympathieker zijn dan de beroofden? Wat ik wel weet is dat ik niet alleen ben, dat veel mensen er van houden, mensen die in het dagelijks leven nog met geen vinger naar andermans eigendommen zouden wijzen.

In onze eigen Betuwe lopen helaas ook mensen die er minder moeite mee hebben om rijk te worden ten koste van een ander. Bijvoorbeeld de man die makkelijk geld wilde verdienen aan de kersen van verschillende hardwerkende boeren. Totaal onsympathiek. Desondanks zou zijn verhaal zo kunnen dienen voor een film, een komische welteverstaan, want deze dief had ook nét niet het ingenieuze. 

In het holst van de nacht slaagde hij er nog wel in vier politiemensen én een speurhond af te schudden, maar zijn vlucht was voor niets geweest. Zijn met kersen volgeladen auto moest hij namelijk in de boomgaard achterlaten. Fluitje 
van een cent (en de kers op de taart) om de man op te pakken dus. Toen ik er afgelopen week een artikel over schreef zag ik de ouderwetse, flikkerende zwart-wit beelden al aan me voorbij trekken, compleet met een iets te snel en iets te vals pianomuziekje eronder. Heerlijke film.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland