Volledig scherm
© Chris van Klinken / Pix4Profs

Niet iedereen houdt van de bingo

BLOGBos. Bewust Onbeschonken Snoepers? Behoorlijk Ongeduldige Slopers? Beledigde Ouderen Schreeuwen? Niets van dit alles. 

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Wie heeft gezegd dat als je boven de 70 bent, je alleen een diashow over Betuwse bloesem leuk vindt?

Margreet Terpstra

Bos is Beesd Op Stap, de nieuwe bus die ouderen uit dit lieftallige Geldermalsense dorp naar leuke attracties moet brengen. Van de geraniums naar de Keukenhof, zeg maar.

Er moet nog wel flink gespaard worden voor de bus. De eerste collecte had met ruim 600 euro een fijne opbrengst, maar daar koop je misschien net een paar wielen voor, dus er is nog wel wat werk te verzetten.

Als je erop uit gaat, is elkaar in de gaten houden wel een must. Laatst zag ik in een stadscentrum een oudere man wat paniekerig om zich heen kijken. ,,We waren met tien", mompelde hij. Hij spiedde voor de zekerheid nog even onder de terrasstoeltjes, maar daar was de rest ook niet. Hij keek of hij spijt had dat hij de groep niet als bergbeklimmers aan elkaar had geketend.  

Een bus waarmee ouderen erop uit kunnen. Het doet me denken aan het succesvol verfilmde boek over Hendrik Groen, die met andere krasse knarren de vereniging Omanido (Oud maar niet dood) opricht. Het gezelschap zet flink de bloemetjes buiten. En waarom niet? Wie heeft gezegd dat als je boven de 70 bent, je alleen de bingo of een diashow over Betuwse bloesem leuk vindt? 

Dat bedacht een verpleeghuis enkele jaren geleden ook. Dat besloot theater en klassieke concerten aan te bieden aan dementerende bewoners, omdat die daar hun hele leven al van hadden genoten. Mooi is dat.

Dus gunt u uw ouderen ook wat anders dan een rollatorrace? Geef ook. Zodat Beesdse Ouderen op Stap kunnen. En misschien mag u wel een keertje mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland