Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerwagen te koop! © Marktplaats

Pssst... Tweede tankautospuit kopen?

BLOGEén ding moet je ze nageven: het zijn wel doorzetters die brandweermannen in Geldermalsen. Hoewel het 'neen' – of zelfs 'njet' – van de veiligheidsregio in april overduidelijk klonk, blijven ze erbij: ze willen een tweede tankautospuit.  

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

'Kan niet' ligt op het kerkhof en 'Wil niet' ligt er naast. Dat is precies de mentali­teit die je hoopt aan te treffen bij mannen en vrouwen die kinderen uit brandende huizen moeten redden.

'Kan niet' ligt op het kerkhof en 'Wil niet' ligt er naast. Dat is precies de mentaliteit die je hoopt aan te treffen bij mannen en vrouwen die kinderen uit brandende huizen moeten redden. Toch zou je bij bestuurders en volksvertegenwoordigers op iets meer realiteitszin hopen. En zijn er raadsleden die tegen beter weten in de hoop blijven voeden dat het best mogelijk zo'n tweede wagen. Als je maar lang genoeg dramt.

Begin deze eeuw is besloten dat de brandweer in Nederland na eeuwen niet meer onder de gemeente valt, maar onder de veiligheidsregio. Die heeft alle kazernes, brandweerwagens, slangen, bijlen en ladders overgenomen. Daar kan je het niet mee eens zijn, maar dan ben je hoe spijtig toch een paar jaar te laat.

Als Geldermalsen – en misschien ook medestrijder Neerijnen – nou toch echt zo graag hun tweede tankautospuit wil, dan zijn er natuurlijk wel mogelijkheden...

Koop dan geen nieuwe van een half miljoen, kijk even op Marktplaats. Als hij niet per se rood hoeft te zijn, dan staat er in Leeuwarden een blauwe te koop voor nog geen 10.000 euro.

En in het Groningse Farmsum staat zelfs een brandweerwagen met volledige bepakking – slangen, gereedschap en dergelijke – uit 1995 te koop.  Vraagprijs: 14.950 euro. 32.000 kilometer op de klok. Van een oud vrouwtje is-ie niet geweest, maar hij heeft echt altijd binnen gestaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland