Volledig scherm
Jonge fans van Lil'Kleine op Appelpop. © DG

Soms zou ik mijn plek vooraan best even willen afstaan

BLOGEén van de leukste dingen van de journalistiek is dat je als verslaggever zo nu en dan op plaatsen komt waar anderen echt niet mogen en kunnen komen. 

Volledig scherm
Tiel 28-11-2017 Medewerkers journalisten Harold Schuil redactie De Gelderlander iov De Gelderlander Foto Raphael Drent, Tiel. © Foto Raphael Drent
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Soms komt dat omdat het plekken betreft waar niemand wil zijn: wie heeft er nou zin om te worden aangevallen door een woeste politiehond? Of durft een nog brandend pand binnen waar de brandweer aan het nablussen is. En ik kan me werkelijk niet voorstellen dat iemand vrijwillig getuige wil zijn van de nasleep van een dodelijk ongeval; mijn plek achter het lint mag je hebben. 

Soms ook zijn het minder vervelende plekken. Afgelopen weekeinde deed ik verslag van Appelpop. Voor de krant en voor de website. En dat betekent dat je van de organisatie een front stage pas krijgt. Daarmee mag je tijdens de eerste drie nummers video en foto's maken. Pal voor het podium, nog voor de eerste rij publiek. Na die drie nummers moet je weg. Soms voor je eigen veiligheid: je staat pal voor het vuurwerk en de confetti-kanonnen.

Maar dat die plek helemaal vooraan erg gewild is, besefte ik op het moment dat ik zo ongeveer de veters van rapper Ronnie Flex kon strikken, zo dicht stond hij voor mijn neus. Ik hoorde achter me een uitzinnig gegil dat met gemak de buikpijn veroorzakende pompende bassen overstemde. De krijsende meisjes op de eerste rij vielen haast in katzwijm omdat Ronnie een stap in hun richting deed of naar ze keek. 

Hetzelfde laken een pak bij Lil'Kleine, Chef'Special en Kraantje Pappie. Gillende piepjonge fans, die maar wat graag op mijn plekje hadden willen staan. Ik had ze graag een paar minuten van mijn tijd vooraan gegund.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland