Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Raphael Drent

Tiel is nie viel? Verzin maar eens iets beters...

blogTiel is nie viel. Het is een uitspraak die al tijden aan de stad kleeft. En probeer daar maar eens vanaf te komen.

Quote

Verzin maar eens iets dat beter bekt dan Tiel is nie viel...

Rinke den Os, De Gelderlander
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Rinke den Os. © Foto Raphael Drent

De burgemeester is het er in ieder geval ábsoluut niet mee eens. Hij werd onlangs nog met de uitspraak geconfronteerd op een verjaardag. Hij pareerde door terug te gaan naar zijn jeugd. Het beeld van toen te schetsen en dat van nu er tegenover te zetten.

Maar nu gaat hij de strijd daadwerkelijk aan. Hij wil jonge gezinnen met een dikke loonstrook naar de stad trekken. Vindt dat zij voor Tiel moeten kiezen, in plaats van voor Leidsche Rijn. En eerlijk gezegd ben ik het volkomen met hem eens.

Tot voor kort kwam ik een paar keer per jaar in Leidsche Rijn. Ik heb er nog geen grammetje charme kunnen ontdekken. Echt niet. Ja, het is dichtbij Utrecht, dat wel. Maar je doet er fietsend toch nog 23 minuten over om bij de domtoren te komen. Het mooiste aan Leidsche Rijn is wat mij betreft de oprit naar de A2: met een half uurtje sta je daarvandaan in de parkeergarage onder Zinder.

Ik besef echt wel dat er nog genoeg te verbeteren valt in Tiel: de stad kan schoner, de kade is voorlopig geen pareltje, de stationsomgeving evenmin.

Maar met tien minuten fietsen heb je binnen in Tiel alles bij de hand: een bieb, een bios, een cultuurcentrum met theater, winkels, scholen en sportclubs zonder wachtlijst, restaurants, het ziekenhuis en het station. Daarmee prijs ik me gelukkig.

Maar hoe verkoop je nou deze ‘Fruitstad aan de Waal’ aan het jonge, rijke gezin? De Marketing, dat lijkt me vooralsnog de allergrootste uitdaging. Verzin maar eens iets dat beter bekt dan Tiel is nie viel...

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland