Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Momix danstheater

Voor mij is het feel good, een rode draad door mijn leven

BLOGAgnietenhof is vijftig jaar. Qua leeftijd volg ik haar op de voet, maar er is meer: ze is een rode draad in mijn leven.

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Tessa Ariaans. © Joost Hoving
Quote

Ik heb er zelf ook één keer op de bühne gestaan; medio jaren tachtig, als het elfje Pluis in ‘Een Midzomernachtdroom’

Bij de culturele opvoeding die ik heb genoten, hoorden - uiteraard - ook theaterbezoeken. Ik herinner me mijn allereerste voorstelling nog goed: Een reis om de wereld in tachtig dagen. Ik was zes, nam plaats op zo’n gele stoel op rij twee in de grote Agnietenhofzaal en was getuige van magie.

Sindsdien ben ik frequent bezoeker van het Tielse theater. Als tiener was ik er, gewapend met CJP, minstens zes keer per seizoen te vinden. En gedurende de decennia die volgden, zat ik er vaak drie keer per maand: als recensent. De laatste tijd kom ik er vooral als liefhebber en gelukkig programmeert Agnietenhof elk jaar wel een stel juweeltjes.

Ik heb er ook zelf een keer op de bühne gestaan; medio jaren tachtig, als elfje Pluis in Een Midzomernachtdroom met de lokale toneelclub. De rol stelde weinig voor, maar de ervaring het theater eens vanuit een ander oogpunt te beleven, was groots. En er zou nog een ander perspectief bijkomen. Begin jaren negentig woonde ik pal tegenover het bordes van de Agnietenhof, in een huis waar nu het gemeentehuis staat. Het was een perfecte plek om tegen achten bezoekers te bekijken en te raden naar wat voor soort voorstelling ze gingen.

Toch, naast spelen en spotten is Agnietenhof vooral de plek waar ik veel bijzonders heb mogen aanschouwen. Afgelopen vrijdag nog: de jubileummusical De Nacht van Flipje. Het woord dat na afloop in me opkwam, is ook precies dát wat dit theater me al heel lang laat ervaren: feel good.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland