Volledig scherm
PREMIUM
Het college van burgemeester en wethouders gemeente Buren. Alleen de burgemeester is nog in functie. © Raphaël Drent

Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe in Rivierenland?

BLOGDe oudere generatie lezers herinnert zich, met mij, vast wel de muzikale afsluiting van de oudjaarsconferences van Wim Kan: waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe? Wie dat herkent zal het vast automatisch meeneuriën of zingen.

Quote

Ne­der-Betuwe zal wederom hopen dat het Agro Business Centre echt tot wasdom gaat komen

Eric Wijnacker
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Eric Wijnacker © Raphael Drent

Maar Wim Kan gaf zelden antwoord op die klemmende vraag. Net zoals Thomasvaer en Pieternel (wie kent ze nog?) die bij menig nieuwjaarsreceptie in het verleden een ludieke terugblik op het oude en vooruitblik op het nieuwe jaar gaven. 

Nee, het leringhe ende vermaeck zal ook deze keer moeten komen van de nieuwjaarsredes van de vijf burgervaders in ons deel van Rivierenland. Ze zijn vast al bezig met het schrijven van hun nieuwjaarstoespraken. Zou nieuwkomer Servaas Stoop van West Betuwe meer zenuwen voelen dan zijn Burense collega Jan de Boer? Ik denk het niet, want de bestuurlijke onrust in het Burense duurt nog steeds voort en De Boer is nog altijd de toch wat eenzame alleenheerser in het Burense college. Komt dat nog wel goed allemaal, of gaan de vier omliggende gemeenten de gemeente Buren vierendelen?   Maar wie weet lacht De Boer ons volgend jaar uit als hij verwijst naar deze sombere profetie. 

Het laat zich voorspellen dat Stoop zich zorgen zal maken over de kosten die de jaarwisseling weer met zich mee zal gaan brengen en zijn Tielse collega Beenakker zal alle perikelen en rommel in de binnenstad de revue laten passeren. Culemborg laaft zich vast nog even aan de Europese erkenning voor het Blues Festival en Neder-Betuwe zal wederom de hoop uitspreken dat het Agro Business Centre in 2020 dan eindelijk echt tot wasdom gaat komen. Het blijft koffiedik kijken...en de krant blijven lezen. 

Ik wens u allen een heel mooi 2020.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland