Volledig scherm
Ja, er staat dus echt Tiel. Of het leesbaar is? Nee... © Rinke den Os

Westluidense Poort had nog wel íets meer mogen kosten

blogEen week geleden heb ik de tijd genomen om de nieuwe bibliotheek in Tiel te bekijken. Het andere deel van Zinder had ik op de open dag al gezien. Persoonlijk vind ik het prachtig, van binnen en buiten, het klatergoud, de weidse trappen, de open ruimtes, de mix van glas, beton en hout. En ook die parkeergarage, supermooi. 

Het kost enkele tientallen miljoenen, maar dan heb je wel wat. En ik snap die investering, Tiel als culturele trekker in de regio, een flinke uitgave om de stad ook aantrekkelijker te maken voor hoog opgeleiden. Een grote lofzang tot dusverre voor de architecten van dit groteske plan...

Lelijk

Maar dan... Die letters boven de entree van de parkeergarage... Wat een afknapper! En ik heb mezelf echt de tijd gegund om te wennen, en ik heb hier en daar gevraagd of het aan mij ligt, dat ik de poort van de parking zo lelijk vind, maar ik heb nog niemand gehoord die het 'speels' gevormde Tiel boven de toegang een succes vindt. Had Tiel op die 43 miljoen niet nóg 20.000 euro kunnen uittrekken om er iets normaals van te maken? Het lijkt wel of er een wedstrijd is uitgeschreven onder basisscholen. 

Of zou Corry, Henk, Marcel of Laurens tijdens een saaie collegevergadering, zo achteloos voor zich uitkijkend, spelend met de letters van Tiel, wat op papier hebben zitten krabbelen? En dat de anderen daarna zo enthousiast werden dat ze meteen de aannemer erbij hebben gehaald? Ben je een van de meest laaggeletterde regio's van het land, maak je je eigen plaatsnaam nog onleesbaar voor professoren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland