Volledig scherm
PREMIUM
Zorg om elkaar. © Thinkstock

Zou dat lukken? Meer op elkaar letten van Lienden tot Culemborg?

BLOGEén van de aardigste onderdelen van dit journalistieke vak vind ik toch wel dat je de meest uiteenlopende mensen mag ontmoeten. Soms in de vorm van een uitgebreid interview, soms door een toevallige ontmoeting op straat.

Quote

Ik hoop dat ze lieve mensen om zich heen heeft

Eric Wijnacker, De Gelderlander
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Eric Wijnacker © Raphael Drent

Dat laatste gebeurt vaak bij onze rubriek Rivierenlanders, waarbij fotograaf Raphaël Drent en een van onze verslaggevers de straat op gaan om stomtoevallig mensen aan te spreken. Dat levert soms gesprekken op die lang in mijn hoofd blijven hangen. 

Het meest prangend, en emotionerend, vond ik een toevallige ontmoeting met een vrouw in Culemborg die wij een paar jaar geleden op straat aanspraken. Met als openingsvraag: 'Waar wordt u gelukkig van?‘ Nou, dat bleek lastig te beantwoorden. Er volgde een lang gesprek en ditmaal geen kort stukje met foto in de krant, want ze vertelde dat ze een half uur eerder van haar dokter volkomen onverwacht gehoord had dat ze heel, héél ernstig ziek was. En ze vroeg zich verdrietig af: hoe ga ik dat thuis vertellen? Het is mij altijd bijgebleven en ik vraag mij nog regelmatig af: hoe zou het met haar gaan? Ik hoop dat ze lieve mensen om zich heen heeft en dat ze toch wonderbaarlijk hersteld is.

Ik moest onlangs weer aan haar denken toen ik in Lienden voor die rubriek Rivierenlanders wederom stomtoevallig een vrouw tegen het lijf liep die vertelde dat ze die dag naar haar pleegvader in Lienden en haar ex-schoonvader in Tiel zou gaan. Dat deed ze wekelijks. Het raakte mij en vooral de blijvende zorg voor de ex-schoonvader zorgde zo hier en daar voor gespreksstof bij mensen die het lazen. Mooi toch? Zou dat ons allemaal lukken, een beetje meer naar elkaar omzien, bij voor- en tegenspoed?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland