Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 564.

Alles ambachtelijk gemaakt

rivierenlandersRUMPT - De zorgboerderij annex kaarsenmakerij De Leeuwen Acker is haar lust en haar leven. ,,De kaarsen bestaan voor 30 procent uit bijenwas. Alles hier wordt ambachtelijk gemaakt’’, zegt Natsaja Verkou (48) uit Rumpt. 

Volledig scherm
Natasja Verkou. © William Hoogteyling

We lopen door het knusse winkeltje, waar ze alles aanwijst. De kaas, Rumptse room, zonnebloemen, pompoenen en échte Rumptse Boght, de beroemde likeur, die in de plaatselijke horeca ook wel als 'shotje' verkocht wordt. Er is een stiltebezinningstuin. ,,Met een labyrint. Geen doolhof, dus. Als je dit loopt, ben je niet bezig met andere dingen. In de kern bepaal je wat je wil veranderen.  Ik heb hier paarden en koeien. Er loopt een kip met haar kuikentjes. Daarom ga ik nooit op vakantie. Wie moet er anders voor de dieren zorgen?’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland