Volledig scherm
Cor van Housselt. © Raphael Drent

Als het buiten vochtig is, blijft Cor van Housselt liever binnen

RIVIERENLANDERSHAAFTEN - Cor van Housselt (62) werkte 43 jaar in de bouw en dat leven ging niet ongemerkt aan de man uit Haaften voorbij. ,,Ik werk niet meer. Ik ben afgekeurd’’, zegt Van Housselt. 

Toch komt hij tijd te kort. ,,Ik ben een enorme natuurliefhebber, alleen als het buiten vochtig is, blijf ik liever binnen.’’ Jarenlang prepareerde hij de baan van ijsclub De IJsvogel. ,,Nu ben ik beheerder van het sportpark van Nivo Sparta in Zaltbommel. Over twee weken hebben we de derby tegen Roda Boys. Als ik in de keuken sta, kijk ik over alle velden. Ik zie alles. Mijn ogen doen het meeste werk.’’ Omdat zijn vrouw ook in de lappenmand zit, hoopt Van Housselt dat het hier bij blijft. ,,Op nog meer gebreken zitten we niet te wachten. Wij hebben ons portie wel gehad.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 649.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland