Volledig scherm
Vic Latumahina © Raphael Drent

‘Als we alle talenten in kaart brengen, kunnen we een netwerk maken’

Rivierenlanders,,Het wordt steeds leuker’’, zegt Vic Latumahina over zijn werk als raadslid. Vandaag gaat hij dossiers doorploegen om de volgende vergadering voor te bereiden. Als lokaal politicus wil hij ervoor zorgen dat het sociale kapitaal van Tiel bloot komt te liggen. 

,,Een soort mensenbieb, per stad zijn of per buurt bijvoorbeeld. Het idee is dat iedereen een talent heeft. Als we alle talenten in kaart brengen, kunnen we een netwerk maken van mensen die een ander kunnen en willen helpen.’’ 

Onafhankelijkheid

Een grote droom van Latumahina is onafhankelijkheid voor de Molukken. ,,Het zal niet snel gebeuren, maar de droom blijft. De cultuur en aard van de mensen zijn anders dan in Indonesië. Ik wens Molukkers dat ze ooit vrijuit hun eigen feesten en herdenkingen kunnen houden.’’  

Rivierenlanders (aflevering 745)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland